Ciolacu îl desființează pe Cîțu pe tema creșterii prețurilor la energie și a introducerii certificatului verde

0

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, îi dă replica președintelui PNL, lui Florin Cîțu, care a criticat măsurile propuse de PSD pentru contracararea creșterii prețurilor la energie. Ciolacu acuză și că promovarea certificatului verde la locul de muncă ar bloca activitatea spitalelor în pragul unui nou val pandemic. Florin Cîțu a catalogat propunerile făcute de Marcel Ciolacu privind reducerea sau chiar eliminarea TVA la gaze, alimente și îngrășăminte ca fiind electorale.

„Prioritatea PSD este să ajutăm românii să-și poată plăti facturile la energie, nu să ne temem dacă o asemenea măsură supără sau nu agențiile de rating.

Eforturile noastre sunt de a avea suficienți medici pentru a face față noului val pandemic, nu să inventăm certificate prin care doctorii sunt amenințați – tocmai acum! – cu suspendarea din funcție.

Eforturile noastre sunt îndreptate pentru a avea spitale dotate și capabile să-și achite facturile la utilități, nu spitale cu porți închise din cauza facturilor înzecite peste noapte.

Prioritatea noastră este ACUM. Să luăm măsuri care să apere veniturile populației acum, în plină iarnă, nu la 1 aprilie sau eventual în 2024… pentru că atunci este an electoral!

E clar pentru toți cei de bună-credință că, în fața crizei provocate de liberalizarea haotică a pieței energiei, făcută de partidele de dreapta, populația merită mai multe soluții decât cele deja anunțate. E nevoie de decizii mai curajoase, țintite către cei vulnerabili, către pensionari și familii monoparentale, dar și către firmele românești.

Românii sunt sătui de scuze și motive care să mascheze luarea unor decizii. Și un lucru este cert: trebuie luate urgent măsuri pentru a-i ajuta pe români!”, a scris Marcel Ciolacu miercuri pe Facebook.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.