Senatorul USR, Ștefan Pălărie, mesaj tranșant: La o incidență Covid de peste șase la mie, părinții să decidă dacă elevii intră în cursuri online!

0

Senatorul USR Ştefan Pălărie propune ca, în cazurile în care rata de incidenţă COVID-19 depăşeşte 6 la mia de locuitori, colectivul de părinţi de la clasă să hotărască dacă orele se desfăşoară online sau cu prezenţă fizică.

Potrivit normelor actuale, la rata de incidenţă comunitară COVID-19 de peste 3 la mie simultană cu rata de vaccinare mai mică de 60% a angajaţilor şcolii, cursurile se desfăşoară în sistem online.

„O măsură mult mai logică şi mult mai bună ar fi fost ca, la depăşirea ratei de incidenţă de 6 la mie, printr-o decizie descentralizată, colectivul de părinţi de la clasă să hotărască dacă trec în online cu toţii sau rămân pe opţiunea cursurilor cu prezenţă fizică. De departe, o decizie descentralizată în aceste condiţii va permite părinţilor să ia împreună cea mai bună decizie în funcţie de situaţia medicală a familiilor, în funcţie de prezenţa echipamentelor şi a calităţii învăţării online, în funcţie de posibilitatea de a rămâne acasă pentru a supraveghea proprii copii sau nu”, a scris Ştefan Pălărie, joi, pe Facebook.

În opinia senatorului, membru al Comisiei pentru învăţământ, reglementarea actuală este „lipsită de logică epidemiologică”.

Ștefan Pălărie a criticat, totodată, lipsa testelor de salivă pentru depistarea infecţiei cu SARS-CoV-2 pentru elevi, precum şi faptul că au fost reluate cursurile la două zile după Revelion.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.