Florin Cîțu nu se teme de un posibil Congres în PNL

Share:

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat joi, întrebat dacă se teme că unii colegi, nemulţumiţi de conducerea partidului, ar putea declanşa anul acesta un Congres pentru alegerea altui for de conducere, că nu ştie cum s-ar putea face acest demers, fără ca el să-l iniţieze.

Florin Cîţu spune că discuţii şi nemulţumiri în interiorul partidului au existat întotdeauna, dând exemplu chiar perioada în care preşedinte era Ludovic Orban, şi crede că acest lucru arată doar faptul că toţi liberalii îşi doresc binele formaţiunii politice.

„Fără să îl pornesc eu, nu ştiu cum îl vor face. Bineînţeles că există reproşuri. Şi eu îi reproşam lui Ludovic Orban şi alţii îmi reproşează mie. Asta arată că toţi dorim binele PNL. Eu încurajez dialogul. Am avut în aceste şedinţe şi lucrurile s-au schimbat şi asta au văzut toţi colegii. Îi las să vorbească, dialogul este foarte bun. Oamenii îşi exprimă pdv şi apoi decidem împreună. Eu îi consider pe toţi colegii mei de bună credinţă atunci când vin şi spun o opinie, chiar dacă este contrarie cu ceea ce cred eu”, a afirmat Florin Cîţu, întrebat joi la Antena 3 despre faptul că există colegi liberali care ar vrea un nou Congres al partidului.

Chestionat despre cum este relaţia sa cu preşedintele Klaus Iohannis, liderul PNL a răspuns: „Foarte bună. Nu, nu s-a schimbat relaţia cu preşedintele”.

„Partenerii de coaliţie au vrut ca premier să fie Nicolae Ciucă şi atunci am acceptat. Nu, pentru mine nu, dar pentru PNL e important pentru că era un atac la adresa preşedintelui PNL şi pe mine mă interesa cum vom merge mai departe. Am găsit o formulă de a merge mai departe”, a completat Cîţu.

Florin Cîțu a continuat dialogul de la distanță cu liderul PSD, Marcel Ciolacu, spunând că toate măsurile, inclusiv cu privire la facturile din energie și la TVA, trebuie luate în cadrul coaliției.

„Dacă Executivul vine cu un cadru legal, că nu se plătesc penalități, sau că permitem să fie plătite până în septembrie. Consumul în vară este mai mic. Vom avea o soluție în coaliție. Este o măsură care vine în afara programului de guvernare, de aceea trebuie discutată în coaliţie.

Aș vrea să nu mai aruncăm pe piață măsuri care afectează bugetul fără să calculăm înainte. Și mie mi-ar fi ușor să scriu pe Facebook și apoi să vin să spun că nu vor colegii de coaliție. Nu este bine să fie așa.

Fac un apel la colegii de coaliţie să găsim soluția cât mai rapid”, a adăugat Florin Cîțu.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.