Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, avertizează în privința riscului major al tratării Covid cu antivirale: „Este o medicație toxică”

Share:

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a explicat la România Tv riscurile la care sunt expuşi pacienţii infectaţi cu coronavirus în momentul în care sunt trataţi cu antivirale.

Alexandru Rafila făcut cîteva precizări importante referitoare la tratamentul cu antivirale folosit de medici în cazul pacienţilor infectaţi cu coronavirus.

Alexandru Rafila a explicat joi seară, la România Tv, la ce riscuri se expun pacienţii infectaţi cu coronavirus din cauza tratamentului cu antivirale.

„Medicatia antivirala este o medicatie toxica, pentru ca virusul se multiplica utilizand mecanismele ceulelor umane. Cand vrei sa opresti virusul sa se multiplice, opresti din functionarea nomală si celulele umane. Din cauza asta medicatia antivirală este toxică.

Este indicat ca favipiravirul să se administreze sub supravegherea medicului deoarece pot fi efecte adverse. Afecteaza celulele seminale la barbati şi ovulele la femei sau afecteaza sarcina. Există riscul ca bebelusul sa se nasca cu malformatii majore sau să se produca un avort. Se recomanda sa nu fie utilizat la femeile gravide”, a spus Alexandru Rafila la Romania Tv.

Ministrul a explicat ce efecte adverse pot avea alte două medicamente folosite în tratarea pacienţilor infectaţi cu coronavirus.

„Molnupiravir şi Paxlovid au efecte adverse mai mici decât Favipiravirul, pentru ca sunt medicamente mai noi si au fost produse pentru infectia cu coronavirus. Spre deosebire de favipiravir care nu reduce coplicatiile si decesul, celelealte 2 reduc decesul si complicatiile.

Referitor la arbidor şi ivermectină, nu pot fi autorizate in Romania pentru ca nu exista niciun studiu stiinţific care să valideze utilizarea lor. Arbidolul este un medicament vechi, rusesc, care se folosea impotriva gripei. Are efecte adverse mai mici decat favipiravirul”, a mai explicat Rafila.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.