Valeriu Gheorghiță, declarație șoc: „Au fost discuţii să lăsăm Omicron să se răspândească pentru a obţine imunizarea naturală”

0

În ziua în care au fost raportate aproape 10.000 de cazuri de coronavirus, Valeriu Gheorghiţă face declaraţii şocante. Coordonatorul Campaniei de Vaccinare, Valeriu Gheorghiță, susţine că au fost discuţii privind permiterea infectării în masă a populaţiei cu varianta Omicron.

Valeriu Gheorghiţă spune că, deşi au fost discuţii privind permiterea infectării în masă a populaţiei nu varianta Omicron, aceasta abordare nu este una corectă deoarece virusul ar putea produce noi mutaţii periculoase.

Medicul militar respinge ideea conform căreia s-ar putea ieşi din pandemie prin infectarea în masă cu varianta Omicron, mai puţin agresivă pentru organism.

„Au fost foarte multe discuţii că e foarte bine să lăsăm această variantă Omicron să se răspândească în momentul acesta pentru că nu e atât de agresivă şi în felul acesta se poate obţine imunizarea naturală a populaţiei. Nu este o abordare corectă, pentru că nu facem decât să facilităm acumularea de noi mutaţii şi creştem şansa virusului să muteze şi să genereze alte variante care s-ar putea să fie cu probleme mult mai mari şi vom pierde acest potenţial legat de o virulenţă mai scăzută”, a declarat coordonatorul campaniei de vaccinare la Digi 24.

Potrivit medicului militar, aproape 45% dintre cei raportaţi acum cu infecţie cu SARS-CoV-2 au şi istoric de vaccinare, însă aceştia au un nivel crescut de protecţie în aşa fel încât nu se observă la fel de multe internări ca în anteriorul val al pandemiei.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.