Europarlamentarul umanist, Maria Grapini, cere explicații Comisiei Europene pe tema valabilității certificatului digital al UE privind COVID

0

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

 

În contextul în care, zilnic, primește mesaje și scrisori de la românii din țară sau care trăiesc în afara granițelor țării, legate de haosul creat în jurul valabilității Certificatului european verde, europarlamentarul umanist, Maria Grapini, membru în Grupul S&D, a adresat Comisiei Europene o întrebare, cu solicitare de răspuns scris, pe tema acestui controversat subiect.

„De doi ani viața oamenilor este bulversată și trebuie să se revină la normalitate!”, a punctat eurodeputatul Grapini.

Mai mult, potrivit Mariei Grapini, în Regulamentul (UE) 2021/953 se precizează foarte clar că se dorește să fie un facilitator pentru libera circulație între statele membre.

„Personal, am spus, încă de la dezbatere acestui Regulament, că are multe ambiguități! Una dintre ele este cea legată de valabilitatea certificatului digital al UE privind COVID. Acum se constată că statele membre au stabilit perioade diferite de valabilitate al acestuia: 3, 6, 9 luni pentru vaccinații cu două doze! În acest fel există riscul ca în cazul cetățenilor europeni, chiar vaccinați fiind cu două doze, să nu poată avea acces în unele state membre, dacă nu își fac noi doze booster la anumite intervale de timp!”, a avertizat Maria Grapini.

În context, pentru a aduce clarificările necesare pe marginea acestui subiect extrem de important care a suscitat, din păcate, foarte multe controverse, europarlamentarul umanist a adresat, punctual, Comisiei Europene următoarea întrebare:

Ce măsuri concrete va întreprinde Comisia Europeană pentru a se reveni atât la respectarea Tratatului, dar și la respectarea de către statele membre a Regulamentului (UE) 2021/953?

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.