Gabriela Firea îl desființează pe Nicușor Dan: Bucureștiul riscă să piardă aproape 300 de milioane de euro pentru înlocuirea conductelor vechi de termoficare!

Share:

Fostul primar al Capitalei Gabriela Firea susține, într-o postare pe Facebook, că Bucureștiul riscă să piardă aproape 300 de milioane de euro din fondurile europene pentru înlocuirea conductelor vechi de termoficare. Actualul ministru al Tineretului și Familiei îl acuză pe edilul în funcție, Nicușor Dan, că „nu a mișcat un deget din ziua în care a ajuns primar”.

„Strigātor la cer! Bucureștiul riscă să piardă o șansă financiarā unică, în timp ce mii de familii îngheață în case! Fondurile europene nerambursabile pentru înlocuirea conductelor vechi de termoficare, aproape 300 de milioane de euro, sunt la un pas de a fi pierdute! Nicușor Dan nu a mișcat un deget din ziua în care a ajuns primar, pentru a folosi banii pe care i-a mostenit, fără niciun efort, și cu care putea începe reabilitarea sistemului.
Este inexplicabil de ce NU a scos la licitație proiectarea și execuția lucrărilor, în aproape un an și jumătate de la semnarea contractului! Sunt proceduri de durată, dar care puteau fi începute imediat.
Adevărul este însă dramatic : și dacă licitațiile ar porni astăzi, tot ar fi prea târziu. Proiectul este finanțat pentru exercițiul financiar 2014 – 2020, iar regulile spun că fondurile trebuie cheltuite până în 2023. Minimum un an si jumatate pentru licitatie si minimum tot atât pentru proiectare, e clar cā va iesi din calendar iar banii se vor pierde!
Viața, siguranța și confortul a 1,2 milioane de bucureșteni sunt într-un real pericol!
Fără investiții și reparații, sistemul de termoficare poate intra în colaps.
Am muncit din greu pentru a obține fondurile de la Uniunea Europeană, pentru schimbarea a peste 200 km de țevi vechi.
Sute de documente și studii au fost gândite de specialiștii din fostul Radet și experții în fonduri europene. Am lăsat totul „la cheie” și mă doare sufletul când văd că proiectul nu a avansat. Nici măcar o hârtie.
Nicușor Dan s-a grăbit doar să semneze contractul, în locul meu si al echipei mele, ținut în sertar de mentorul său politic.
Nu cred că a uitat nimeni cum mărturisea fără scrupule Ludovic Orban că, odată cu venirea lui Nicușor la primărie, guvernul poate da bani pentru apă caldă și căldură!
Chiar meritau bucureștenii să fie pedepsiți așa pentru un joc politic murdar?”, scrie Gabriela Firea, în mesajul citat.
Citește și
1 Comentariu
  1. Preoteasa Costel spune

    A fost un mare primar !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.