Persoane alergice, șanse reduse să se infecteze cu SARS-COV-2!

Bolile alergice precum rinita alergică sau dermatita atopică sunt extrem de neplăcute, însă avantajul este că oferă o „barieră” în cazul infectării cu COVID.

Cercetătorii spun că persoanele cu alergii și astm de tip 2 pot avea un risc mai scăzut de a dezvolta COVID-19. Ei spun că rezistența se poate datora faptului că inflamația alergică a căilor respiratorii poate suprima eficacitatea unui receptor prezent în virusul SARS-CoV-2.

Experții susțin că persoanele cu alergii și astm ar trebui să se vaccineze în continuare și să practice măsuri de siguranță, cum ar fi purtarea măștii și distanțarea fizică.

Un studiu de la Universitatea Queen Mary din Londra care analizează impactul COVID-19 în societate consideră că persoanele care suferă de alergii ar putea fi mai puțin vulnerabile la coronavirus.

Cercetătorii au folosit chestionare lunare cu peste 15.000 de participanți la studiu pentru a analiza cum sunt afectați pacienții cu  COVID-19, în funcție de sex, vârstă, comorbidități, loc de muncă și stilde viață.

Deși studiul nu a fost creat pentru a analiza în mod particular persoanele cu alergii și astm, cercetătorii au spus că datele despre aceste afecțiuni le-au sărit în evidență.

Dr. Adrian Martineau, autor principal al studiului și profesor de infecții respiratorii la Universitatea Queen Mary din Londra, a declarat că ultimele rezultate sunt îmbucurătoare.

Cercetarea a indicat că a existat o reducere cu 38% a riscului de COVID-19 pentru persoanele cu astm bronșic, o scădere cu 23% pentru persoanele cu alergii, cum ar fi eczema, febra fânului sau rinita și o scădere de 53 la sută pentru persoanele care iau imunosupresoare.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.