Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, îi pune la punct pe Cîțu&co: „Impactul închiderii şcolilor va fi devastator, în ciuda creșterii infectărilor!”

2

Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii, a declarat, miercuri, la România TV, în emisiunea „Punctul Culminant” prezentată de Victor Ciutacu, că nu se pune problema închiderii şcolilor, în ciuda faptului că numărul de infectări creşte vertiginos în ţara noastră.

Alexandru Rafila a dat lămuriri clare despre ce să se aştepte părinţii, în ciuda numărului tot mai mare de infectări, de la o zi la alta. „Până în momentul de faţă, cifrele oficiale arată că există un număr 13  copii la ATI. Deci nu discutăm de cifre mari. Sigur, sunt situatii neplacute, toţi au comorbidităţi”, a spus ministrul Sănătăţii.

„Să discutăm din nou despre închiderea şcolilor e prea mult. Nu pot să spun că nu e preocupant, dar dacă Franţa ţine şcolile deschise la 400.000 de cazuri… Cred că putem să ne gandim că impactul închiderii şcolilor va fi devastator. Nu se pune problema în momentul de faţă, suntem departe de o astfel de abordare„, a spus Alexandru Rafila, la România TV.

Victor Ciutacu l-a chestionat pe ministrul Sănătăţii şi în legătură cu frigul din spitale. „Ce se întâmplă în spitalele din Bucureşti, vă spun ce am trăit personal. În decembrie 2020, când m-am internat la Matei Balş, erau 14 grade Celsius în saloane. Ulterior a fost un incendiu acolo, ca urmare a unei instalaţii de încălzire aduse de un pacient. Vă spun că atitudinea conducerii spitalului este corectă, sa nu accepte astfel de echipamente. Voi discuta cu managerii să găsim o soluţie. Lucrurile astea trebuie sesizate, şi anul trecut au fost probleme identice„, a mai spus Rafila.

 

Citește și
2 Comentarii
 1. Ghenade Florina spune

  Acest drogangiu de Cîțoi ….nu știe decât să …bage bățul prin gard .
  Hei dați-l afară băi jigodiilor peneliste .
  Lăsați specialiștii șe buna credință din actualul guvern să-și faca treaba .
  Useriștilor n-ați făcut nimic cât ați fost la guvernare …și-acum nu faceți decât rău …jigodiilor …
  9

 2. VASILE spune

  PENTRU PRIMA DATA VAD UN PSDIST PREOCUPAT DE ELEVI
  NORMAL CA TREBUIE SA MEARGA COPII LA SCOALA ,IN AUSTRIA NU AU FOST NICIODATA INCHISE SCOLILEL COPII AU PURTAT MASCA ,DAR NU AU STAT ACASA CA LA NOI .O SA AVEM CEA MAI NEEDUCATA GENERATIE DIN TOATE TIMPURILE .

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.