OMS cere ridicarea restricţiilor de călătorie: Călătorilor nu ar trebui să li se mai ceară dovada vaccinării COVID-19!

0

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) consideră că interdicţiile generale de călătorie nu-şi au rostul. Mai mult, OMS spune că obligativitatea vaccinării COVID-19 pentru cei care trec frontierele nu au eficienţă în “suprimarea propagării internaţionale” a coronavirusului, informează Romaniatv.net.

Comitetul de urgenţă al OMS a emis anumite recomandări, în special în ceea ce priveşte călătoriile internaţionale, în contextul răspândirii tulpinii Omicron de coronavirus care a dus la restricţii în mai multe ţări din Europa.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) recomandă “ridicarea sau relaxarea interdicţiilor legate de călătorii, pentru că acestea nu oferă o valoare adăugată şi contribuie în continuare la stresul social şi economic trăit de state”, scrie news.ro. Măsurile legate de călătorii (măşti, testare, izolare/carantină, vaccinare) ar trebui să se bazeze pe evaluările riscurilor şi trebuie să se evite o povară financiară pe umerii celor care călătoresc.

De asemenea, OMS recomandă să nu li se ceară călătorilor care merg în alte ţări dovada vaccinării COVID-19, această măsură fiind în opinia sa una excesivă, mai ales având în vedere accesul global limitat şi distribuirea inechitabilă a vaccinurilor împotriva COVID-19. Statele ar trebui să aibă o abordare bazată pe riscuri, pentru facilitarea călătoriilor internaţionale, prin ridicarea sau modificarea măsurilor cum ar fi testarea şi carantina.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.