Antony Blinken îl avertizează dur pe Vladimir Putin în privința posibilei invazii a Ucrainei

0

Secretarul american de stat Antony Blinken a transmis un nou avertisment Rusiei legat de o posibilă invazie a Ucrainei. Blinken a declarat că dacă „o singură forță militară aparţinând Rusiei” intră în Ucraina „într-un mod agresiv”, va avea ca rezultat un răspuns puternic din partea SUA și a aliaților săi.

„Dacă o singură forță militară aparţinând Rusiei pune, în mod agresiv, piciorul în Ucraina, va fi declanşat un răspuns rapid, sever şi unit din partea SUA şi a Europei”, a averizat Antony Blinken în cadrul unei emisiuni la CNN.

Declaraţia oficialului american vine să întărească poziția SUA cu privire la orice acțiune militară agresivă suplimentară a Rusiei, după ce țara a adunat zeci de mii de soldați la granița cu Ucraina.

În acelaşi timp, Blinken a spus că administraţia americană nu va impune sancţiuni Rusiei în mod „preventiv”, aşa cum a solicitat preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski.

„Când vine vorba despre sancţiuni, scopul lor este să descurajeze o posibilă agresiune a Rusiei”, a spus secretarul de stat american. „Dacă am impune sancţiuni acum, am anula acest efect de descurajare”, a adăugat Blinken.

Cancelarul german Olaf Scholz a cerut duminică Statelor Unite şi Uniunii Europene să reflecteze cu atenţie când iau în calcul sancţiuni împotriva Rusiei în cazul unei agresiuni a acesteia contra Ucrainei. Reacţia Germaniei vine în contextul în care printre posibilele sancţiuni care ar putea fi impuse Rusiei ar fi blocarea funcţionării gazoductului Nord Stream 2, care conectează Germania direct cu Rusia. Dar o asemenea măsură ar amplifica criza energetică în Europa ce a condus la creşterea preţurilor.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.