Ninsorile abundente fac ravagii în Turcia și Grecia

0

Cursele aeriene programate pe Aeroportul din Istanbul au fost suspendate până marţi după-amiază şi mii de şoferi au rămas blocaţi pe o autostradă de lângă Atena, necesitând intervenţia unor echipaje de salvare şi a armatei elene, în urma ninsorilor abundente care au căzut luni în Turcia şi în Grecia.

Decizia privind menţinerea la sol a avioanelor pe Aeroportul din Istanbul a fost extinsă până marţi la ora locală 13:00, a precizat compania care administrează aeroportul din cel mai mare oraş al Turciei, invocând condiţii meteorologice nefavorabile.

Suspendarea zborurilor spre şi dinspre acest aeroport a fost impusă iniţial luni după-amiază, după ninsorile abundente care au căzut în acest oraş cu o populaţie de 16 milioane de locuitori.

Compania naţională Turkish Airlines şi cea privată Pegasus au raportat de asemenea întreruperi ale traficului aerian, marţi, pe un aeroport mai mic din capitala turcă, Sabiha Gokcen, situat în partea asiatică a oraşului.

În Grecia, echipaje de salvare, inclusiv armata elenă, au lucrat toată noaptea de luni spre marţi pentru evacuarea miilor de persoane rămase blocate în maşinile lor pe o autostradă de lângă Atena, după ninsorile abundente şi viscolul sever care s-au abătut luni asupra ţării, acoperind capitala cu un strat gros de zăpadă şi provocând haos în traficul rutier, relatează Reuters.

Peste 3.500 de persoane au fost evacuate până marţi dimineaţă, alţi conducători auto şi-au părăsit vehiculele şi au mers pe jos, însă aproximativ 1.200 de maşini sunt în continuare blocate pe Attiki Odos, principala şosea de centură a Atenei, a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului grec, Giannis Oikonomou.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.