Care este primul semn că ești infectat cu Omicron

0

Oamenii de ştiinţă au descoperit noi simptome ale persoanelor infectate cu Omicron. Potrivit ultimelor studii, o voce răguşită sau mai groasă decât de obicei ar putea fi un prim semn că eşti infectat cu noua tulpină a coronavirusului.

Oamenii de ştiinţă ne averizează cu privire la primele semne care ar putea să indice că o persoană este infectată cu varianta Omicron.

Potrivit experţilor în sănătate, unul dintre primele simptome ale noii variante COVID este „mâncărimea în gât”. Astfel, primul semn că ai putea fi infectat cu Omicron este chiar vocea ta. Dacă eşti răguşit sau ai vocea mai groasă decât în mod normal, este bine să mergi şi să-ţi faci un test COVID.

Potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA, aproximativ 89% dintre persoanele infectate cu noua tulpină din Africa de Sud prezită iniţial această mâncărime în gât.

Mâncărimea în gât este de obicei urmată de congestie nazală, avertizează specialiştii. Printre simptomele variantei Omicron se mai numără şi tusea seacă şi durerea în partea inferioară a spatelui. De asemenea, durerile musculare moderate, oboseala extremă, nasul înfundat și strănuturile sunt toate simptome ale infectării cu Omicron.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.