Cristian Ghinea critică dur discursul liderilor PSD privind creșterea pensiilor: Este o manipulare!

Share:

Cristian Ghinea susţine că „PSD a făcut o obsesie din acest 9,4%”, ceea ce ar putea provoca dificultăţi Guvernului, şi că, de fapt, România nu a cheltuit niciodată mai mult de opt procente din Produsul Intern Brut la acest capitol.

„Pur şi simplu, PSD a făcut o obsesie din acest 9,4%, ceea ce este o manipulare de la un cap la altul, pentru că România nu a avut niciodată, nici măcar 9%, dacă punem şi pensiile speciale, ca să fie foarte clar. România cheltuie 8% din PIB pe pensii, maxim. Pe vremea lui Dragnea era 7,2%. Pe vremea lui Ponta era 6,9%. Deci România nu a cheltuit niciodată mai mult de 8% din PIB pe pensii. La astea se adaugă pensiile speciale, care sunt undeva la 0,9% din PIB, ceea ce dacă faceţi calculul, că vorbim de câteva mii de oameni, este enorm pentru pensii speciale şi asta este durerea lor”, a declarat Cristian Ghinea.

Reprezentantul USR mai spune că solicitarea PSD reprezintă o manipulare deoarece nu sunt bani pentru creşterile de pensii promise de social-democraţi.

„Faptul că PSD face o obsesie din 9,4%, când noi nu am cheltuit niciodată nici măcar 9% este o manipulare ieftină politicianistă, ca să arunce vina pe cineva pentru că de fapt nu au bani la buget, ei n-au de unde să dea nişte bani pe care nu-i au, nu au bani la buget ca să crească pensiile atât cât au promis, pentru că au promis într-un mod nesimţit şi deşănţat în anii anteriori”, a precizat Ghinea.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.