Ministrul Familiei, Gabriela Firea, ia atitudine: Peste 51.000 de femei au fost victime ale violenţei domestice în anul 2021!

Share:

Peste 51.000 de femei au fost victime ale violenţei domestice în anul 2021, a anunţat Gabriela Firea, ministrul Familiei.

Gabriela Firea, care este şi prim-vicepreşedinte al PSD, a condamnat „orice fel de violenţă, fie ea verbală, fizică sau…ascunsă în spatele unor glume «nevinovate»”.

„Este strigător la cer să foloseşti în batjocură imaginea unei victime a violenţei domestice, în special a unei femei bătute. Nimeni, niciodată nu ar trebui să ajungă să trăiască o astfel de traumă, să-şi ducă viaţa în teroare şi cu frică de pumn. Aceste traume sunt foarte greu sau chiar imposibil de înlăturat şi pentru victime contează doar să fie departe de agresori. Nu vreau să mă gândesc ce a fost în sufletul femeilor care au văzut cum un tânăr politician a făcut băşcălie pe seama unui ochi vânăt. Ar fi trebuit să se gândească, totuşi, că în spatele acelui ochi vânăt e un suflet chinuit”, a scris luni Gabriela Firea, pe Facebook.

Ministrul Familiei a subliniat că în 2021 peste 51.000 de femei au fost victime ale violenţei domestice în România, cele mai multe fiind bătute „aşa cum a îndemnat politicianul braşovean. Şi mai dureros este că pentru 69 dintre acestea nu s-a mai putut face nimic”.

De asemenea, Gabriela Firea a afirmat că fiecare partid politic sau grup de simpatizanţi îşi apără colega jignită, ridiculizată sau supusă unui abuz, dar bătaia şi umilinţa nu au culoare politică.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.