Premierul Ciucă, revoltat: Peste 400.000 de facturi au fost emise greșit de către furnizorii din România. Toate vor fi recalculate!

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat miercuri că aproape cinci sute de mii de facturi au fost emise greșit de către furnizorii din România, astfel că acestea vor fi recalculate.

Premierul Ciucă promite că, odată cu noua OUG care prevede plafonarea prețurilor la gaze și curent, furnizorii nu vor mai emite facturi greșite. Ciucă a oferit şi detalii privind controalele efectuate la furnizori în ultima săptămână.

„În urma verificărilor, s-au găsit 81.195 facturi greşite, iar la nivelul energiei electrice au fost identificate peste 400.000 de facturi greşite. În urma controalelor ANPC s-a constat nerespectarea normelor din lege, și s-a dispus refacerea controalelor. Suntem convinși că vom atinge targetul privind refacerea facturilor. În baza noii ordonanțe prin care s-a modificat prețul gazelor, ne așteptăm ca impactul asupra sistemelor să fie minim. Săptămâna viitoare vom discuta cu furnizorii de energie, ca să nu se mai întâmple ce s-a întâmplat în decembrie și ianuarie”,a spus Nicolae Ciucă.

Guvernul a publicat vineri Ordonanța de urgență prin care stabilește noua schemă de compensare și plafonare pentru facturile la energie electrică şi gaze naturale, ce se va aplica începând cu data de 1 februarie. Potrivit noilor reguli, pentru consumatori casnici, plafoanele de preț vor scădea, iar pragul de consum va crește. Guvernul plafonează acum prețul energiei și pentru companii.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.