Scumpirea carburanților și a energiei duc la „explozia” prețurilor la alimente!

Share:

Specialiștii din industria alimentară anunţă creșteri ale preţurilor de la raft pentru hrană în perioada următoare.

Scumpirea carburanților și facturile mari la energie produc efecte în lanţ. Românii vor scoate mai mulţi bani din buzunar şi pentru hrană.

Prețurile actuale la carburanți sunt cu circa 30% mai mari faţă de cele din prima lună a anului trecut. Litrul de benzină premium a sărit de 7 lei în România, în timp ce motorina premium a ajuns la 6.84 lei la Lukoil.

Benzina standard se vindea cu 6,47 lei per litru la una dintre staţiile gestionate de Lukoil, iar pentru un litru de  motorină în Bucureşti şoferii trebuie să scoată din buzunar 6,48 de lei tot de la o staţie Lukoil.

Scumpirea carburanţilor îi afectează şi pe producători, şi pe marii comercianţi de aceea specialiştii în alimentaţie estimează noi majorări de preţuri în perioada următoare.

„Prețul nu se formează doar cu prețul la combustibil. Gândiți-vă că apare creșterea prețului la utilități, gaze, curent electric care vor genera o creștere mare, aparent devalorizarea și inflația, eventual unele majorări salariale, impozitele și toate aceste lucruri duc la o scumpire care poate să fie în unele cazuri spectaculoasă”, a spus Sorin Minea, președinte Romalimenta, citat de Digi 24.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.