Cristian Ghinea îi ironizează pe liderii PSD pe tema PNRR: „Hai cu PNRR-ul agricol la Bruxelles, mototoilor! Marcele, ne mişcăm şi noi mai cu talent?”

Share:

Fostul ministru al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a postat joi, pe pagina sa de Facebook, un mesaj ironic pentru PSD, în contextul în care social-democraţii insistă pe tema unei posibile renegocieri a PNRR.

Cristian Ghinea, cel care a redactat şi negociat PNRR-ul, a atenţionat PSD, numindu-l pe Marcel Ciolacu, să meargă cât mai repede la Bruxelles cu planul pentru agricultură, amintind faptul că România a primit deja două scrisori pe această temă de la Comisarul European de resort.

”Hai cu PNRR-ul agricol la Bruxelles, mototoilor! Comisarul European pentru Agricultură a trimis o (altă) scrisoare României să întrebe când trimitem Planul Naţional Strategic. Acesta este planul care arată cum cheltuie România banii europeni pentru agricultură”, a scris Ghinea.

Fostul ministru USR aprecizează că acest plan ”ar trebui să conţină nişte schimbări majore pentru banii europeni de investiţii agricole, scheme de încurajare a lanţului scurt producători – consumatori, de pildă”.

”Chestii serioase, care ar ajuta şi la discuţia despre preţul alimentelor – problemele se rezolvă prin planificare, nu gargară TV. În timp ce schimbă de mama focului PNRR în fiecare săptămână, PSD nu e în stare să trimită PNRR-ul agricol la Bruxelles. Marcele, ne mişcăm şi noi mai cu talent?”, mai scrie Ghinea.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.