Primarul general, Nicușor Dan, s-a întâlnit cu cea mai importantă organizație de afaceri la nivel internațional din sectorul privat francez!

Primarul general, Nicușor Dan, s-a întâlnit, astăzi, cu o delegație a MEDEF, cea mai importantă organizație de afaceri la nivel internațional din sectorul privat francez.
„Alături de administratorul public Diana Punga și de mai mulți colegi din direcțiile Primăriei Capitalei, am discutat cu președintele MEDEF, Geoffroy Roux de Bezieux și cu mai mulți oameni de afaceri francezi despre investițiile pe care Bucureștiul își propune să le facă în anii următori și despre potențialul de colaborare al municipalității cu companiile franceze.
Am vorbit despre prioritățile Capitalei pentru modernizarea sistemului de termoficare (inclusiv proiectul pe fonduri europene de 281 de milioane de euro care a fost recent lansat), pentru transportul public și infrastructura de transport (achiziții de autobuze electrice, tramvaie și troleibuze, dar și realizarea trenului metropolitan sau drumurile radiale prin care Bucureștiul va fi legat de viitoarea autostradă de centură), pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic sau pentru digitalizarea în serviciile publice și instituțiile administrației locale.
Oaspeții din Franța au prezentat experiența companiilor pe care le reprezintă, precum și posibilitățile de colaborare pe care le-au identificat, în special cu privire la îmbunătățirea infrastructurii de transport, în sectorul energetic și digitalizare, în legătură cu modernizarea infrastructurii sanitare și cu managementul riscurilor seismice.
Primăria Capitalei e deschisă colaborării cu companiile franceze în cadrul investițiilor publice pe care le vom face, dar și pentru atragerea de investiții private franceze, care să creeze noi locuri de muncă și să dezvolte industriile și serviciile din București”, a precizat, pe pagina de Facebook, primarul general, Nicușor Dan.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.