Alarmant: România ar putea depăși 50.000 de cazuri noi de Covid-19 pe zi!

Share:

România s-ar putea confrunta chiar cu 50.000 de infectări cu COVID-19 pe zi deoarece, în opinia specialiştilor, nu poate fi vorba încă despre un platou.

Dr. Adriana Pistol, secretat de stat în Ministerul Sănătăţii, a avertizat că România ar putea depăşi 50.000 de noi cazuri de COVID-19 pe zi, precizând că va exista o creştere, însă „nivelul creşterii nu este accelerat”.

„Din punct de vedere al ratei de reproducere pe care noi o primim zilnic de la OMS, de exemplu azi rata de reproducere era de 1,18. A mai scăzut. Acest lucru ne indică două lucruri: că încă vom avea creştere, dar nivelul creşterii nu este accelerat.

Este chiar mai scăzut decât în săptămânile anterioare. Încă vom avea o creştere, dar nu foarte mare, aşa încât putem vorbi de platou pe măsură ce rata de reproducere se apropie de cifra 1”, a declarat dr. Adriana Pistol.

Medicul epidemiolog a afirmat că există posibilitatea ca România să depăşească 50.000 de noi cazuri de COVID-19 pe zi în următoarea perioadă.

„Există această posibilitate. De obicei martea, pentru că în zilele de week-end nu toate laboratoarele efectuează testări PCR, avem acest boom de cazuri, dar după aceea, aşa cum s-a întâmplat şi săptămâna aceasta, am avut 40.000 de cazuri şi s-a stabilizat în jurul cifrei de 30.000 de cazuri”, a afirmat dr. Pistol, în cadrul unei conferinţe de presă.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.