Ludovic Orban demontează ipocrizia PSD pe tema majorării pensiilor: Pare mai interesat să justifice de ce nu poate majora pensiile decât să acționeze pentru a face acest lucru!

Share:

Fostul premier Ludovic Orban susține că disputa dintre PNL și PSD pe tema majorării alocării bugetare din PIB pentru pensii este un joc miză electorală, declanșat de social-democrați. Orban a sugerat că PSD pare mai interesat să justifice de ce nu poate majora pensiile decât să acționeze pentru a face acest lucru.

„Ei, de fapt, ce mesaj transmit?! Noi vrem să că creștem pensiile, dar nu ne lasă Comisia Europeană sau nu ne lasă cei care au negociat înainte PNRR,” a declarat Orban la Realitatea Plus.

Fostul premierul a mai afirmat că guvernul avea resurse să crească punctul de pensie cu 14-15% și măsură era perfect justificabilă, mai ales în contextul evoluției inflației. Nefăcând acest lucru, PSD are șanse să profite.

„Ce a preferat să facă PSD, pentru că ei calculează electoral? Cei mai mulți dintre votanții lor pensionari sunt cei care beneficiază de indemnizație și cei cu pensii până în 1600 de lei, așa că au acționat aici. Nu este adevărat că nu pot crește pensiile, dar ce nu o fac, nu știu?  De ce nu cresc acum cu 40%, așa au promis electoratului lor, imediat ce vom veni la guvernare vom majora cu 40% pensiile, le voi aminti acest lucru tot timpul,” a mai afirmat Orban.

„AUR a crescut în sondaje din cauza lui Iohannis. Liderii AUR ar trebui să meargă să ii multumeasca lui Iohannis. A pulverizat dreapta, a distrus perspectiva unei guvernări cât de cât coerentă de centru dreapta, a distrus sistemul bipolar dreapta-stânga liberalist-conservator versus social-democrație, a unit două forțe care și-au dezamăgit prin coaliția de guvernare electoratele, a eliberat o mare parte din electorat și mare parte a creșterii AUR se datorează acestor performanțe remarcabile în materie de distrugere a perspectivelor de guvernare coerentă a României, care a fost realizată de Iohannis”, a precizat Ludovic Orban.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.