Liderii PSD merg până la capăt în privința majorării pensiilor. Marcel Ciolacu: Marius Budăi trebuie să meargă la Bruxelles și să discute despre o optimizare a PNRR!

Share:

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a declarat luni seara că ministrul Muncii, Marius Budăi, trebuie să meargă la Bruxelles și să discute despre o optimizare a PNRR pentru a nu fi menținută limita de 9,4% din PIB pentru pensii.

„PSD nu a intrat la guvernare şi nu a constituit aceasta coaliție pentru a ne certa. Departe de noi acest gând. Domnul Budăi a susţinut şi făcut ceea ce face orice ministru care ţine în primul rând cu românii. Noi avem o negociere la PNRR, la reforma pensiilor cuprinsă o anvelopă de 9,4%. În această anvelopă în acest moment din sistemul romanesc nu sunt prinse pensiile de serviciu respectiv pensiile militarilor, pensiile poliţiştilor, pensiilor speciale.

Ne încadrăm fără aceste pensii de serviciu la o anvelopă de 8.2%. Dacă le adăugăm la întreaga anvelopă cum ne şi cere comisia prin jalonul cu reforma pensiilor ne vom trezi că pensiile în România pe următorii zeci de ani nu vor mai putea fi modificate şi este o aberație totală. Guvernezi ca să faci un trai mai bun oamenilor, nu un trai mai rău sau să faci economii la buget.

Nu mergem cu renegocieri mergem cu o optimizare. Am pierdut 2 miliarde de euro din granturi. Ministrul Budăi va trebui să meargă la Comisie să vadă cum poate optimiza şi de unde pierdem aceşti bani”, a spus Marcel Ciolacu, într-un interviu pentru Antena 3.

 

Citește și
1 Comentariu
  1. Simion Vasile spune

    TOTI POLITICIENII LUPTA PENTRU BUNASTAREA LOR SI NEMURILE LOR ! SUNT HORI TRADATORI SI VINZATORI SE TARA !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.