Liderul USR, Cătălin Drulă, a sesizat CNCD după ce un deputat AUR l-a acuzat pe Ovidiu Ganț că este „nazist”!

Share:

Președintele interimar al USR, Cătălin Drulă, a anunțat că a sesizat Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării după acuzațiile de „nazism” făcute de deputatul AUR Titi Stoica la adresa lui Ovidiu Ganț.

“Violența, rasismul, xenofobia nu au ce căuta în Parlamentul României. E inacceptabil ca Ovidiu Ganț să fie atacat în această manieră incalificabilă”, afirmă Cătălin Drulă.

“Condamn în cei mai duri termeni scenele pe care le vedem în ceea ce ar trebui să fie un forum de dezbatere democratică și civilizată – Legislativul acestei țări”, adaugă Cătălin Drulă.

Deputatul AUR Titi Stoica l-a catalogat drept „nazist” pe Ovidiu Ganț, de la Forumul Democratic al Germanilor din România, invocând o presupusă legătură între actualul FDRG și fostul Grup Etnic German din România (Deutsche Volksgruppe in Rumänien), organizație-paravan a intereselor Germaniei naziste, în perioada celui de-al Doilea Război Mondial.

Ovidiu Ganț a anunțat că a cerut Parchetului General să se autosesizeze în acest caz.

Titi Stoica a respins acuzaţiile lui Ovidiu Ganţ, susţinând că el a catalogat „naziste” metodele folosite în Comisia de regulament şi că poate să demonstreze acest lucru.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.