Violeta Alexandru, revoltată: „Dragnea avea apucături de dictator, iar PSD-ul de astăzi îl urmează. Cîţu a fost un premier slab, umflat doar din imagine. Pentru aceste afirmaţii din Parlament voi fi sancţionată!”

Share:

Deputatul neafiliat Violeta Alexandru a criticat, miercuri, faptul că va fi sancţionată în urma unor modificări adoptate de Comisia de regulament a Camerei.

„Liviu Dragnea avea apucături de dictator, iar PSD-ul de astăzi îl urmează. Florin Cîţu a fost un premier slab, umflat doar din imagine”. Pentru aceste afirmaţii din Parlament voi fi sancţionată. Ce trebuie să spun ca să nu deranjez? O să-mi trimită punctaj cu ce se poate spune şi ce nu în Parlament? Şi, dacă voi greşi, cine analizează dacă am depăşit linia?”, a scris Violeta Alexandru pe pagina sa de Facebook.

Potrivit Violetei Alexandru, „extremele trebuie sancţionate, iar cheia aici este să explici clar şi convingător cum le aplici”.

„Cine le aplică. Fără abordări caraghioase în regulament, prevederi care nu vor fi aplicate sau, dacă vor fi, ar constitui pârghii de eliminare a oricărei forme ferme de opoziţie. De unde or fi aceste propuneri de modificare a Regulamentului? De la Putin sau de la Lukaşenko? Schimbarea despre care se vorbeşte cel mai mult – interzicerea filmării cu telefonul mobil a şedinţelor de plen, de exemplu – nu va fi nici ea aplicată. Normal ar fi fost să se interzică acel tip de filmare care perturbă activitatea Parlamentului, dar cine să fie în stare să facă diferenţa şi, mai ales, cine să o aplice şi cum? Extremele trebuie sancţionate, dar să fie clar cine şi cum face acest lucru, astfel încât să nu riscăm oprimarea opoziţiei şi distrugerea transparenţei. Abia de acum ne mutăm cu circul în Parlament. Treabă făcută de mântuială. Sper că tot acest circ v-a redus facturile”, susţine deputatul neafiliat.

Potrivit unui articol adoptat miercuri de Comisia de regulament, care urmează să fie supus votului plenului Camerei Deputaţilor, „este interzisă participarea la desfăşurarea unui banner în sala de şedinţe de plen sau în sălile comisiilor Camerei, înregistrarea sau transmiterea în direct a şedinţelor Camerei Deputaţilor, Biroului permanent, Comitetului liderilor, Grupurilor parlamentare sau comisiilor, utilizarea violenţei fizice utilizată împotriva altui parlamentar sau violenţă verbală constând în ţipete, injurii, ameninţări, invective, calomnie la adresa unui alt parlamentar.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.