Gabriela Firea îl taxează dur pe Florin Cîțu după ce acesta a propus reducerea CAS

Gabriela Firea, ministrul Familiei, l-a criticat în termeni duri pe Florin Cîţu, după ce preşedintele PNL a propus soluţii precum reducerea TVA şi a contribuţiilor asigurărilor sociale (CAS).

Gabriela Firea a amintit că atunci când PSD a venit cu astfel de propuneri, liberalii s-au opus. Prim-vicepreşedintele PSD a sugerat că, dacă tot fac parte din coaliţia de guvernare, să existe „o colaborare sinceră, onestă şi în care să nu îşi dispute maternitatea sau paternitatea unei soluţii”.

Ministrul Familiei a precizat că partidele aflate la putere au o responsabilitate pentru performanţele sau lipsa de performanţă a unor miniştri, cu toate că premierul Nicolae Ciucă este cel care poate decide o eventuală schimbare din funcţie în cadrul Guvernului.

„Eu, personal mi-aş fi dorit o mai bună comunicare între noi şi acceptarea soluţiilor cu care am venit. Din păcate, s-a ajuns, cum spune românul, tot la vorba noastră, pentru că chiar astăzi vedeam pe internet propuneri de scădere a TVA-ului, dar noi când am propus scăderea TVA-ului la energie partenerii noştri nu au fost de acord, acum se propune scăderea TVA la toate produsele”, a spus Gabriela Firea.

De asemenea, Gabriela Firea a comentat pe marginea propunerii lui Florin Cîţu privind reducerea CAS-ului.

„Noi, când am propus pentru construcţii, ni s-a spus că afectează Pilonul II.

Important este ca, atunci când specialiştii vin cu nişte soluţii, fie că sunt de la PSD, de la PNL, UDMR sau minorităţi, să le analizăm cu mai multă seriozitate şi să nu le respingem, a priori, doar pentru că au fost propuse de parteneri şi după câteva luni să ajungem la aceeaşi idee”, a mai spus ministrul Familiei.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.