Liderul PSD, Marcel Ciolacu, pune „punctul pe i”: „Cauza tuturor problemelor e scumpirea energiei. De aici şi inflaţia şi scăderea nivelului de trai”

Share:

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat duminică seara, la România TV, că se încearcă ţinerea inflaţiei la o singură cifră anul acesta.

„Cauza tuturor problemelor rămâne scumpirea energiei. Vede, cu toţii efectele. De aici şi inflaţia şi scăderea nivelului de trai. Abordarea mea, convenită şi cu primul-ministru, este să nu căutăm vinovaţii, dar e cert că au fost luate decizii greşite în această perioadă. Cei care le-au luat vor trebui să de explicaţii. Cred că întâi trebuie să acţionăm pe cauză şi pe urmă să mergem pe efecte, în lanţ şi inflaţia să rămână cu o singură cifră anul acesta„, a declarat Marcel Ciolacu, la România TV.

Marcel Ciolacu a adăugat că „liberalizarea haotică” din piaţa energiei este rezultatul a doi ani de guvernare de dreapta.

Pe de altă parte, întrebat la Digi 24 ce părere are despre reducerea contribuţiilor la CAS ca măsură pentru reducerea inflaţiei, liderul PSD susţine că inflaţia este un efect, iar el consideră că trebuie găsite rezolvări pentru cauza inflaţiei. Acesta spune că reducerea CAS este „o variantă de lucru” pe care nu o exclude, dar arată că trebuie luate mai multe măsuri.

„Cred că domnul Cîţu s-a referit la unul dintre efecte. Reducerea TVA-ului duce la scăderea inflaţiei, dar nu e singura măsură. A fost ministru al Finanţelor şi ştie foarte bine că nu o simplă măsură duce la scăderea inflaţiei,, dar este o prioritate. Sunt de acord întâi să găsim soluţia pentru cauză şi pe urmă să mergem pe efecte, în lanţ şi inflaţia să rămână cu o singură cifră, categoric, anul acesta”, mai spune Marcel Ciolacu.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.