Ministrul Muncii, Marius Budăi, continuă lupta pentru majorarea pensiilor: „Pensiile sunt mici. Problema este sensibilă, mai ales pentru seniorii noștri!”

Share:

Ministrul Muncii a explicat în exclusivitate la Realitatea PLUS care este planul prin care vrea să schimbe plafonul maxim pentru pensii impus de Uniunea Europeană.

Marius Budăi spune că optimizarea nu înseamnă renegocierea PNRR și că guvernul nu are un plan A sau B pentru această temă.

„Nu există plan A sau B. Deplasarea de săptămâna aceasta nu are nicio legatura cu renegocierea, ci este o deplasare la președinția Franței a Uniunii Europene.

Problema este sensibilă, mai ales pentru seniorii noștri. Deci, deplasarea de săptămâna aceasta nu este pentru PNRR. Guvernul e determinat să implementeze PNRR. Nu ne dorim să punem în pericol acest program. Ce am vorbim până acum nu am vorbit de o renegociere în totalitate a PNRR, ci de o reașezare pe cadrul legal. Din punct de vedere al dialogului social nu s-a făcut în cadrul legal. Nu s-a făcut o discuție cu toți actorii sociali. Noi voiam rediscutarea pe pensii și cei 9,4% din PIB, nu o renegociere totală a programului. Este posibilă renegocierea in totalitate numai în caz de dezastre naturale.

Ne dorim să demonstrăm Comisiei Europene că suntem în stare și că vrem să respectăm PNRR, iar când vom considera că momentul este optim, atunci vom merge la discuții. A apărut această necesitate publică să spun că avem un alt jalon, cel al rezolvării inechităților, cuprins tot în PNRR. Dar aceasta nu se poate face cu cele 9,4 procente din PIB. Ne încadrăm în acest procent doar dacă nu creștem nimic. Nu putem rămânem aici, creșterile nu vor putea fi unele care să apere puterea de cumpărare a seniorilor noștri. Pensiile sunt mici. În ianuarie am avut o majorare a indemnizației sociale cu 25% și a punctului de pensie cu 10%. Marcel Ciolacu a solicitat de la guvern soluții astfel încât să fie majorate pensiile și salariile, și cred că se va găsi o modalitate. Lucrăm în minister la trei scenarii. Dar noi nu vrem, ca și coaliție, să le dăm seniorilor speranțe pe care nu le putem îndeplini. Nu mă pot uita în ochii niciunui bunic și să-i spun câ îi voi majora pensia, dar să știu că nu o fac”, a declarat ministrul Budăi în emisiunea „Deschide Lumea”.

 

Citește și
1 Comentariu
 1. Ermina Nestian spune

  Ce pot spune!!!!!! Doar românii nustiu cit mai pot suporta!
  Salarii mici
  Pensii mici
  Alocații mici
  Oare cum mai putem spune ca suntem în Uniunea Europeană? Suntem cetățenii de sacrificiu experiment unic în istorie! Va mulțumesc!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.