Nicușor Dan s-a întâlnit cu rectorii universităţilor de stat şi private din Capitală. Primarul general vrea să dezvolte Bucureștiul ca un important centru academic!

Share:

Primarul general al Bucureștiului, Nicuşor Dan, şi ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, s-au întâlnit luni la sediul Arcub cu rectorii universităţilor de stat şi private din Capitală, potrivit unui comunicat.

Oficialii au discutat probleme precum punerea la dispoziţie a anumitor terenuri sau clădiri pentru desfăşurarea orelor de curs sau pentru înfiinţarea unor noi cămine, colaborarea în vederea organizării unui festival al universităţilor, includerea anumitor săli sau clădiri ale universităţilor în circuite turistice, înfiinţarea unui muzeu al universităţilor sau iniţierea unor campanii de promovare pe mijloacele de transport în comun.

De asemenea, rectorii universităţilor au anunțat disponibilitatea de a colabora cu Primăria Capitalei cu privire la planificarea urbană, fluidizarea circulaţiei, reabilitarea anumitor tramvaie, producerea de energie verde sau amenajarea în comun a anumitor spaţii verzi sau spaţii publice, cum ar fi zona fântânii de la Universitate.

Întâlnirea a avut ca scop colaborarea dintre Primăria Capitalei şi mediul universitar, în vederea dezvoltării Bucureştiului ca important centru academic.

„Am spus că municipalitatea susține universitățile ca vectori ai dezvoltării locale, care să atragă noi studenți și să contribuie la crearea unei forțe de muncă mai bine calificată. Am asigurat universitățile bucureștene că autorizațiile și documentațiile de urbanism de care au nevoie vor fi tratate cu prioritate, fiindcă infrastructura educațională trebuie să se dezvolte în continuare, iar proiectele pe care mediul universitar le va lansa prin PNRR vor avea sprijinul primăriei.
 Discuția a arătat că există zone importante în care se pot extinde relațiile dintre municipalitate și mediul universitar, cum ar fi planificarea urbană, tranziția spre economia verde, promovarea turistică a Bucureștiului sau digitalizarea”, a precizat, pe pagina de Facebook, primarul general, Nicușor Dan.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.