Putin retrage o parte a trupelor ruse desfășurate la granița cu Ucraina

Share:

Ministerul rus al Apărării anunţă că o parte a trupelor desfăşurate la frontiera cu Ucraina au finalizat exerciţiile militare şi încep să se retragă.

Rusia a declarat, marţi, că unele forţe desfăşurate la frontiera cu Ucraina încep să se întoarcă la bazele lor, după ce numărul tot mai mare soldaţi plasaţi la graniţa cu Ucraina a stârnit temeri legate de o invazie iminentă în ultimele săptămâni, relatează AFP.

„Unităţile din regiunile militare din sud şi vest se vor întoarce astăzi în garnizoane, pe cale feroviară şi rutieră,  după ce şi-au dus la îndeplinire sarcinile”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării de la Moscova. Declaraţiile oferite de agenţiile de presă ruse vin înaintea unei întâlniri programate între cancelarul german Olaf Scholz şi preşedintele rus Vladimir Putin menite să calmeze tensiunile legate de criza din Ucraina.

Tensiunile au fost exacerbate de exerciţiile militare ruseşti de la graniţele cu Ucraina şi Belarus, unde Statele Unite au declarat că aproximativ 30.000 de militari participă la exerciţii care se vor desfăşura până pe 20 februarie.
După o întâlnire cu preşedintele rus la începutul acestei săptămâni, ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a declarat că unele dintre exerciţiile militare ruse se vor încheia în curând.

Ministrul ungar al Apărării a declarat că a vorbit cu omologul său din Belarus şi a primit asigurări că nu există nicio ameninţare la adresa Kievului din partea Belarusului.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.