Ludovic Orban pune „punctul pe i”: „Acțiunile președintelui Iohannis au distrus Dreapta în România!”

Share:

Ludovic Orban îl acuză pe președintele Klaus Iohannis de distrugerea Dreptei românești pe scena politică, prin toate mutările făcute în ultimii doi ani. Șeful statului a adus PSD la putere și a abandonat orice reformă, a declarat liderul Forța Dreptei, marți seară, în exclusivitate, la Legile puterii, cu Alexandra Păcuraru.

„Urmare a acțiunilor președintelui Iohannis, practic a fost distrusa Dreapta în România. Scena politică, în urma alegerilor, era destul de clară. La putere exista o coaliție de centru-dreapta, cu PNL principal partid de guvernământ, în Opoziție PSD și AUR, care aveau sub 50%. Astăzi, Dreapta a fost pulverizată. PNL este la 13-14% si nu stiu daca la alegeri va materializa procentul de 13-14%.

Nemulțumirea, frustrarea, revolta marii majorități a alegătorilor care cred în valorile liberal-conservatoare și care au votat PNL, sau care n-au venit la vot in 6 decembrie ca eram in valul doi de pandemie, este uriașă. Cei care sunt astăzi la butoane nu-și dau seama.

Practic, Iohannis a distrus nu numai PNL, nu numai Dreapta românească, a distrus inclusiv perspectivele unei guvernări coerente de centru-dreapta. Care să se bazeze pe investiții, pe încurajarea inițiativei individuale, pe ce inseamna miscarea  miscarea inainte – cercetare inovare, creație, implementare, aducerea de know-how, in materie de reformă a statului, de depolitizare a administratiei, de ocupare prin concurs, digitalizarea administraiei publice. Am facut-o in pandemie, am obligat institutiile publice sa comunice online cu cetățenii. Numai că după ce am plecat de la Guvern ușor-ușor s-a revenit la hartii. Era o serie de reforme pe care ne-am angajat sa le facem.

Și  președintele s-a angajat să le facem, la alegerile din 2019, pe care le-a abandonat complet. A adus PSD la putere. PSD, în postură de principal partid de guvernământ, care în ultimul an și jumătate va deține poziția de premier si oricum deja dă tonul guvernării”, a declarat Ludovic Orban, Forța Dreptei, în exclusivitate, la Realitatea PLUS, marți seară, în emisiunea Legile puterii, cu Alexandra Păcuraru.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.