PNL Sector 1: Parteneriat pentru lectură în comunitate. Am depus un proiect de HCL care aduce cărțile aproape de oameni!

Share:

Ieri, de Ziua Națională a Lecturii, PNL Sector 1 a depus un proiect de încurajare a lecturii în comunitate. Președintele PNL Sector 1, Sebastian Burduja, inițiatorul legii 21/2022, care instituie Ziua Națională a Lecturii pe 15 februarie, consideră acest proiect o transpunere a Zilei Lecturii într-o promovare constantă a lecturii și o inițiativă care aduce cartea aproape de bucureștenii din Sectorul 1.

Proiectul de HCL constă în amplasarea și dotarea cu cărți a unor căsuțe din lemn în mai multe locații din parcurile administrate de Administrația Domeniului Public Sector 1, la care vor avea acces toți iubitorii de lectură și de parfumul vechi al paginilor răsfoite în aer liber. Practic, cei care vor dori să împrumute cărți din aceste mini-biblioteci le vor putea citi fie în parc, fie acasă. Dacă vor alege a doua variantă, vor trebui să lase în bibliotecă o altă carte în schimb, pentru a asigura un număr constant de cărți. Oricine va putea să doneze pentru dotarea acestor „Căsuțe cu cărți”, care vor fi inscripționate cu numele proiectului, sigla Primăriei Sectorului 1 și cuvintele poetului Mihai Eminescu: „Citeşte! Citind mereu, creierul tău va deveni un laborator de idei şi imagini, din care vei întocmi înţelesul şi filosofia vieţii.”

Câteva reguli de utilizare incluse în proiectul de HCL:

  • Această mică bibliotecă este a tuturor!
  • Împrumută o carte, iar după ce ai terminat-o de citit, adu-o înapoi să o poată citi și alții!
  • Dacă îți place foarte mult o carte și vrei să o păstrezi, donează o altă carte în schimb!
  • Oricine poate lăsa cărți în căsuță, cu condiția să fie de interes, să nu aibă conținut ofensator și să se afle într-o stare bună.
  • Nu lăsa ușa deschisă, pentru ca ploaia sau vântul să nu distrugă cărțile.
  • Cărțile nu sunt de vânzare.

„Căsuța cu cărți va readuce bucureștenii din Sectorul 1 mai aproape de această activitate frumoasă de petrecere a timpului liber, de care uităm de multe ori, din cauza tehnologiei sau a ritmului alert în care trăim. Avem datoria să îi învățăm pe copii să iubească lectura, iar cel mai bun mod este prin puterea exemplului. Știu că cei mai critici vor spune că nu avem nicio șansă cu generațiile îndrăgostite de lumea digitală, dar ultimele zile mi-au demonstrat contrariul. Am citit cu zeci de copii din câteva școli din București și Giurgiu, am văzut curiozitatea și emoția lor și cred că viitorul sună foarte bine,” a declarat Sebastian Burduja, președinte PNL Sector 1.

“Sunt convinsă că bucureștenii vor aprecia aceste căsuțe cu cărți și sper ca proiectul să fie adoptat rapid de Consiliul Local și implementat încă din această vară. Este normalitate și avem modelele din alte orașe în care există deja biblioteci în aer liber”, a declarat Ramona Porumb, viceprimarul PNL al Sectorului 1.

Proiectul de HCL a fost depus ieri, la registratura Primăriei Sectorului 1. Detalii în acest live: https://www.facebook.com/tianu/videos/2882750085355907

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.