Președintele Iohannis, întâlnire de „gradul zero”, la Paris, cu Emmanuel Macron

Share:

Întâlnire de gradul zero la Paris! Klaus Iohannis se întâlnește, astăzi, cu președintele Franței, Emmanuel Macron. Potrivit Administrației Prezidențiale, cei doi șefi de stat vor participa la un dineu de lucru informal în ceea ce privește situaţia de securitate. După dineul din Franța, președintele Klaus Iohannis va pleca în Bruxelles, unde va participa la Summitul Uniunea Europeană – Uniunea Africană ce va avea loc joi şi vineri. Summitul din acest an reprezintă un moment de referinţă pentru relaţiile dintre cele două continente.

Președintele României, Klaus Iohannis, va participa miercuri, 16 februarie 2022, la Paris, la invitația Președintelui Republicii Franceze, Emmanuel Macron, la un dineu de lucru informal privind situația de securitate din Sahel, anunță Administrația Prezidențială, într-un comunicat.

De asemenea, Președintele României va lua parte, în perioada 17-18 februarie 2022, la cel de-al VI-lea Summit Uniunea Europeană (UE) – Uniunea Africană (UA), organizat la Bruxelles.

Cu prilejul reuniunii de la Paris din 16 februarie, țările din regiune și partenerii lor internaționali angajați în lupta împotriva grupărilor teroriste vor discuta despre evoluțiile politice și militare/de securitate din teren, reconfirmând voința de a-și continua parteneriatul pe termen lung pentru a face față împreună tuturor provocărilor reprezentate de amenințarea teroristă, în beneficiul securității europene, dar și al securității cetățenilor din statele saheliene, inclusiv prin noi forme de angajament.

Președintele Klaus Iohannis va reitera cu acest prilej angajamentul ferm al României pentru securitatea regiunii Sahel, materializat prin participarea țării noastre la misiunile UE și ONU din regiune, respectiv prin decizia de a lua parte la Forța Takuba, reuniunea urmând să dezbată viitorul acestei misiuni în contextul recentelor evoluții securitare din Sahel.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.