Cristian Ghinea, noi critici la adresa lui Alexandru Rafila: „Vrea să scape de construcția de spitale prin PNRR!”

Coordonatorul de politici publice al USR, Cristian Ghinea, susţine că ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, „vrea să scape de construcţia de spitale prin PNRR”, deşi are la dispoziţie 1,7 miliarde de euro în acest scop.

„V-am spus (…) povestea ANDIS – agenţia pentru investiţii în sănătate. Ar trebui să înlocuiască două direcţii din minister care au ratat construcţia de spitale. Are fonduri din PNRR să funcţioneze, să ia oameni să facă treaba – ce numeşte PSD ‘consultanţă’, că ei nu ştiu cu munca. (…) ANDIS a fost soluţia la întrebarea Comisiei: bine, vă dăm 1,7 miliarde să faceţi spitale, dar cine le face? Evident, directorimea din Ministerul Sănătăţii este isterizată. Se face ANDIS, se face un concurs de selecţie pentru manageri (da, e şi asta în PNRR). Suferă directorii că rămân fără fotoliu. Soluţia lor? Rafila a informat Comisia Europeană că nu vrea ANDIS la Ministerul Sănătăţii, ci vrea să fie mutat la Secretariatul General al Guvernului”, a scris Ghinea, joi, pe Facebook.

Cristian Ghinea afirmă că acest lucru înseamnă o modificare în PNRR care „s-ar putea să ne coste”.

„E o modificare a PNRR, nu asta ne-a cerut Comisia, ba dimpotrivă. S-ar putea să ne coste. Spitalele. 25. Repet: ministrul Sănătăţii, care are 1,7 miliarde euro pentru spitale şi agenţia la cheie, vrea să scape de ea. Ministrul Sănătăţii nu vrea sa se ocupe de construcţia de spitale”, a adăugat Cristian Ghinea.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.