Gabriela Firea îl desființează pe Nicușor Dan: A reuşit să blocheze şi „Cartierul Justiţiei”. 250 de milioane de dolari se vor pierde!

Share:

Gabriela Firea face noi acuzaţii grave la adresa lui Nicuşor Dan. Prim-vicepreşedintele PSD susţine că primarul general al Capitalei a reuşit să blocheze şi „Cartierul Justiţiei”, precizând că 250 de milioane de dolari se vor pierde.

Fostul primar susţine că toate investiţiile mari din Capitală sunt oprite şi, mai nou, actualul edil a reuşit să blocheze şi „Cartierul Justiţiei”, astfel că ”toate eforturile depuse în ultimii ani de specialiştii din Ministerul Justiţiei, Primăria Capitalei şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti sunt la un pas de a fi fost în zadar”.

Prim-vicepreşedintele PSD anunţă că, de săptămâna trecută, s-a decis constituirea unui comitet interministerial care să deblocheze proiectul Cartierul Justiţiei, iar premierul Nicolae Ciucă a desemnat-o să coordoneze acest comitet, în calitate de fost primar general al Capitalei.

”Frig şi mizerie cum este de un an şi jumătate în Bucureşti nu a fost niciodată, în ultimii 5 ani! În plus, toate investiţiile mari sunt oprite, inclusiv una care putea să “duduie”. Şi aceasta este blocată, pe lângă pasajul Doamna Ghica, Prelungirea Ghencea, Ciurel sau blocurile sociale. Sunt în pericol fonduri importante de la Banca Mondială puse la dispoziţie României! Nicuşor Dan a reuşit să blocheze şi „Cartierul Justiţiei”! Toate eforturile depuse în ultimii ani de specialiştii din Ministerul Justiţiei, Primăria Capitalei şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti sunt la un pas de a fi fost în zadar. 250 de milioane de dolari se vor pierde şi în loc să avem un complex modern în centrul Bucureştiul rămânem tot cu o groapă insalubră.

Construcţia a fost abandonată după ’89 şi a devenit o groapă de gunoi în mijlocul oraşului. Guvernul a aprobat prelungirea perioadei în care poate fi atras avansul de 2,5 milioane de dolari. Banii au fost promişi de către Banca Mondială, prin Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, încă din anul 2019 pentru ca Ministerul Justiţiei să poată începe lucrările. Cu aceşti bani trebuie plătite studiile geotehnice, exproprierile, planificat şi proiectat managementul proiectului. Visul s-a transformat în coşmar dintr-un motiv simplu: Nicuşor Dan s-a încăpăţânat să suspende Planurile Urbanistice Zonale de sector. Banii nu au putut fi atraşi până la sfârşitul anului 2021 pentru că toate documentele pe care Ministerul Justiţiei le-a obţinut până la suspendarea PUZ Sector 3 nu au mai fost valabile”, a scris prim-vicepreşedintele PSD pe pagina sa de Facebook

Potrivit Gabrielei Firea, ”proiectul nu mai are reglementare urbanistică, iar certificatul de urbanism emis la sfârşitul lunii septembrie 2021 obligă Ministerul Justiţiei să obţină un nou Plan Urbanistic de Detaliu pentru Cartierul Justiţiei”.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.