Programul Rabla pentru electrocasnice se modifică în 2022!

Share:

Programul Rabla pentru electrocasnice 2022 ar putea suferi modificări în acest an. Potrivit unui proiect ordin al Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, printre schimbări se numără reducerea timpului de folosire al voucherului şi eliminarea achiziţiei televizoarelor de pe lista cu electrocasnicele care pot fi cumpărate prin programul Rabla.

Anul acesta românii nu-şi vor mai putea schimba vechiul televizor cu unul nou. De asemenea, potrivit noilor reglementări, se reduce timpul de folosire al voucherului pentru achiziţia de electrocasnice noi.

Proiectul de ordin pentru modificarea şi completarea Ghidului de finanţare a Programului naţional de înlocuire a echipamentelor electrice şi electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic a fost aprobat prin Ordinul ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor nr. 2089/2020 şi pus în dezbatere în data de 14 februarie 2022.

Autorităţile au constatat, anul trecut, că multe persoane au rezervat voucherele dar nu le-au utilizat, ceea ce a determinat o grevare inutilă a bugetului şi lipsa posibilităţii participării altor persoane în cadrul Programului.

În 2022, perioada maximă pentru utilizarea voucherelor se reduce de la 14 zile la 7 zile, iar beneficiarilor care rezervă un voucher şi nu îl utilizează le va fi restricţionată, pentru acel an, posibilitatea de a solicita un alt voucher pentru acelaşi tip de echipament

„Este al patrulea an de funcţionare a Programului Rabla pentru electrocasnice şi eu cred că toate programele multianuale de succes ale AFM trebuie, pe de-o parte, să evolueze odată cu inovaţiile tehnologice şi, pe de altă parte, să îşi păstreze scopul fundamental – acela de a proteja mediul. Am introdus reguli noi care sperăm să reducă semnificativ numărul voucherelor rezervate dar neutilizate, pe parcursul unui an.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.