Gabriela Firea declară război „violenței și hărțuirii la locul de muncă”. Ministrul Familiei anunță un nou proiect de lege pentru eliminarea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă!

Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, a anunţat un nou proiect de lege pentru eliminarea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă.

„350 de femei au fost hărțuite anul trecut acasă sau la serviciu. Sunt doar femeile care nu au mai tăcut și au cerut ajutor autorităților. Dar sunt multe femei care îndură astfel de abuzuri și nu spun nimic de frică sau din neîncredere. Trebuie să spunem stop hărţuirii şi violenței la locul de muncă!

Susțin necesitatea semnării și ratificării, în cel mai scurt timp posibil, a Convenției nr. 190 a Organizației Internaționale a Muncii pentru eliminarea discriminării și hărțuirii din lumea muncii și a Recomandării nr. 206”, a transmis Gabriela Firea.

Ministrul Familiei a anunţat că a discutat toate aceste aspecte cu liderul CNS Cartel Alfa, Bogdan Hossu, încă din luna ianuarie.

„Colegii mei, specialiști din Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse sunt pregătiți să se implice în elaborarea proiectului de Lege privind ratificarea Convenției, după semnarea acesteia.

Consider că indiferent de domeniul în care lucrăm, de poziția pe care o ocupăm, avem dreptul la un loc de muncă sigur și sănătos! Nu doar abuzul fizic și verbal este intolerabil, ci și riscurile psihosociale și practicile de muncă abuzive.

Consolidarea cadrului legislativ și implementarea legislației sunt fundamentale pentru eliminarea violenței și a hărțuirii la locul de muncă.

Aceste probleme afectează toți lucrătorii, atât din mediul privat, cât și public, femei sau bărbați, indiferent de existența unui contract de muncă sau de tipul acestuia, atât în interiorul cât și în afara locului fizic în care munca este prestată”, a scris Gabriela Firea, pe Facebook.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.