Marcel Ciolacu nu mai acceptă umilirea cetățenilor: E clar că cineva a profitat de scumpirea energiei, trebuie să intervenim cu sancțiuni și suprataxare!

Share:

Liderul PSD Marcel Ciolacu a afirmat că guvernul trebuie să intervină mai hotărât și cu sancțiuni mai aspre pentru a stopa majorarea prețurilor energiei. Ciolacu a precizat că trebuie să se discute și despre scumpirile uriașe operate de producători și trebuie să se stabilească dacă acestea au fost justificate, dar și legale.

„Părerea mea este că trebuie să plecăm de la producători și să vedem de ce au crescut așa de mult prețurile. Eu știu, de exemplu, că la hidro era 115 lei costul și vreau să știm cum s-a ajuns să se vândă cu 700-700 și ceva de lei. Este evident că s-a făcut o liberalizare haotică, neluând în calcul o eventuală criză energetică și consider că prioritatea numărul 1 este de a veni cu anumite măsuri de impozitare și chiar supraimpozitare a veniturilor excepționale.

S-a ajuns la final la prețuri de 1700 – 2000 mii de lei, este inacceptabil și mă bucur să s-a făcut o analiză pe tot lanțul,” a afirmat liderul PSD Marcel Ciolacu.

„Cel mai important este ca prețul energiei să fie predictibil pentru o perioadă îndelungată, pe o perioada medie să prindă și iarna următoare, iar pe perioadă lungă 2025. În acest moment trebuie să stopăm aceasta escaladare a prețurilor nesustenabile economic, e clar că cineva a profitat de pe urma acestei situații, iar statul trebuie să intervină cu reguli foarte clare, cu amenzi chiar pe cifra de afaceri” a mai precizat Ciolacu.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.