Ludovic Orban demontează ipocrizia liderilor PSD, PNL și UDMR: Desfiinţarea SIIJ este o minciună. Proiectul propus acum este praf în ochi!

Share:

Secţia pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie se desfiinţează „de formă”, urmând să funcţioneze „aşa cum a vrut UDMR”, a declarat luni, în plen, deputatul Ludovic Orban la dezbaterile generale asupra proiectului privind SIIJ, pe care l-a caracterizat drept „o caricatură”, informează stiripesurse.ro.

„Nu voiam să iau cuvântul, dar, până la urmă, am luat decizia să iau cuvântul, pentru că mi-a fost insultată inteligenţa prin vorbăria goală despre desfiinţarea SIIJ-ului. Hai să le spunem românilor că nu se desfiinţează niciun SIIJ. Se desfiinţează de formă. De fapt, se merge pe o formulă care este propusă de UDMR. Acum că PSD sprijină acest nou SIIJ este normal, pentru că ei au inventat SIIJ-ul ca nu cumva DNA-ul şi DIICOT-ul să poată să cerceteze pe competenţa specifică acestor Parchete. (…) Mă surprinde faptul că ia cuvântul reprezentantul foştilor mei colegi, care cred că e şi semnatara atacului nostru la CCR împotriva legii de înfiinţare a SIIJ-ului, să laude această caricatură de proiect, care n-are nicio legătură cu desfiinţarea SIIJ-ului”, a afirmat Orban, informează Agerpres. Potrivit acestuia, „desfiinţarea SIIJ este o minciună, pentru că, de fapt, funcţionează aşa cum a vrut UDMR-ul”.

Ludovic Orban le-a transmis, totodată, parlamentarilor  USR „să înghită acest proiect”. „De asemenea, şi asta le-o spun colegilor de la USR, Camera Deputaţilor a adoptat un proiect de lege privind desfiinţarea SIIJ-ului care a fost hotărâtă în vechea coaliţie de guvernare şi care presupunea întoarcerea dosarelor pe competenţe, aşa cum e normal, la Parchet, la DNA şi la DIICOT. Presupunea în schimb un aviz care să fie dat Secţia de procurori pentru procurori şi de Secţia de judecători pentru judecători, la trimiterea în judecată a magistratului. N-a fost bun proiectul. S-a trimis sesizare la Comisia de la Veneţia. Luaţi şi înghiţiţi proiectul ăsta, că nu v-a convenit proiectul care a fost votat de Camera Deputaţilor, cât exista o altă majoritate”, a completat fostul preşedinte al PNL. El s-a întrebat „cum membri ai Guvernului s-au sucit acum” în privinţa SIIJ. „Vă atrag atenţia, minciuna are picioare scurte”, a adăugat Orban, care a susţinut că proiectul propus acum este „praf în ochi”.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.