Subvarianta Omicron BA2 poate să provoace simptome grave ale Covid-19!

Share:

Mai multe ţări au început să se confrunte cu un număr mare de infectări cu subvarianta Omicron BA2, iar epidemiologii vorbesc deja despre un nou val al pandemiei.

Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii japonezi, BA2 poate să provoace simptome grave ale bolii, asemănătoare cu cele generate de variantele anterioare ale virusului SARS-COV-2.

Mai multe ţări se confruntă deja cu numeroase cazuri de infectare cu subvarianta BA2, iar epidemiologii avertizează că ne-am putea confrunta în curând cu valul 6 al pandemiei.Potrivit cercetătorilor japonezi, subvarianta Omicron poate rezista atât vaccinurilor împotriva COVID-19, cât şi tratamentelor cu anticorpi monoclonali, potrivit alba24. 

Conform studiilor, subvarianta BA2 este mult mai contagioasă decât tulpina Omicron. Potrivit cercetărilor preliminare din Danemarca, unde BA.2 este în creștere, subvarianta pare a avea rate de transmisie chiar mai mari decât tulpina omicron.

Organizația Mondială a Sănătății spune că varianta BA.2 reprezintă aprozimativ 20% din cazurile la nivel mondial.

Iată care sunt simptomele subvariantei BA2:

Gât (dureri, înțepături)
Nas înfundat
Dureri musculare ușoare
Oboseală extremă
Tuse seacă (spre deosebire de varianta anterioară, când tusea era mai puțin obișnuită). De altfel, specialiștii cred că poate provoca afecțiuni pulmonare mai puternice decât varianta de bază a Omicron).
Transpirații nocturne
Nasul care curge
Durere de cap
Mialgie (dureri musculare)
Pierderea poftei de mâncare
Diaree
Pierderea gustului și/sau a mirosului nu se mai regăsește printre simptomele obișnuite.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.