Alexandru Rafila, anunțul așteptat de milioane de români. Ministrul Sănătății ne spune când scăpăm de restricții…

Share:

Primele măsuri de relaxare vor apărea în România atunci când gradul de ocupare a locurilor de la Terapie Intensivă scade sub 50%, a anunţat Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii.

Alexandru Rafila a anunţat că atunci când vom avea sub 900 de paturi ocupate în secţiile de Terapie Intensivă putem discuta de ridicarea unor restricţii.

Ministrul Rafila a mai spus că în prezent se urmărește cu foarte mare atenție evoluția numărului de cazuri internate de la terapie intensivă, pentru că scăderea la terapie intensivă este mult mai lentă decât scaderea persoanelor care sunt internate.

„Una dintre ele este legată de utilizarea măștii în spațiile deschise. Va rămâne doar recomandarea, nu altceva, a utilizarii măștii în spații extrem de aglomerate chiar dacă sunt deschise, renunțarea la limitările orare și eventual pentru accesul în magazinele acestea de mare suprafață, care să nu mai fie condiționat de utilizarea certificatului electronic, eventual mărirea pragului de la 30% la 50% a activității în unități culturale sau de alimentație publică”, a declarat Rafila.

În ceea ce priveşte renunţarea la purtarea măştii de protecţie de către elevi la şcoală, ministrul Rafila a spus că „este o măsură grăbită”.

„Cât timp avem transmitere comunitară, cred că este o măsură grăbită. Cred că putem face acest lucru nu numai cu elevii, ci și cu alte categorii de persoane în momentul înn care transmiterea comunitară dispare. Discutăm încă de circa 10.000 de cazuri noi care se înregistrează zilnic. Asta înseamnă ca există circulație și e bine să avem o conduită responsabilă”, a spus ministrul Sănătății.

Ministrul Sănătăţii a explicat că măsura purtării măștii în școli va fi menținută până când transmiterea comunitară a virusului se va reduce foarte mult.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.