Ministrul Muncii, Marius Budăi, implicare totală: Toți cetăţenii ucraineni care intră în România şi doresc să se angajeze o pot face fără niciun fel de aviz sau restricţie!

Share:

Toți cetăţenii ucraineni care intră în România şi doresc să se angajeze o pot face fără niciun fel de aviz sau restricţie, ci în baza unei declarații pe propria răspundere. Legislaţia a fost modificată, a anunțat ministrul Muncii, Marius Budăi.

„Trăim vremuri dificile, dar ne adaptăm din mers pentru a ajuta atât refugiaţii ucraineni, cât şi cetăţenii şi firmele româneşti. Astfel, am modificat legislaţia pentru ca toţi cetăţenii ucraineni care intră în ţara noastră şi doresc să se angajeze să o poată face fără nici un fel de aviz sau restricţie, în aceleaşi condiţii ca şi cetăţenii români, mai ales că şi patronatele româneşti reclamă o lipsă a forţei de muncă”, a menţionat Budăi, într-o postare pe Facebook.

De asemenea, el a transmis că persoanele cu dizabilităţi care sosesc din Ucraina vor putea beneficia de protecţie şi tratament în centrele din ţara noastră, prin modificările făcute prin acest OUG.

„Contăm pe sprijinul Uniunii Europene pentru a ne ajuta cu decontarea acestor cheltuieli pe care le facem acum din fondul de rezervă”, a mai spus ministrul Muncii.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.