Miniştrii de Externe, Kuleba și Lavrov, prima întâlnire de la începerea invaziei Rusiei în Ucraina

Share:

Ministrii de Externe rus și ucrainean se întâlnesc joi pentru negocieri. Este prima întâlnire dintre Serghei Lavrov şi Dmytro Kuleba de la invazia Rusiei în Ucraina, din 24 februarie.

„Întâlnirea a început”, au anunţat purtătorii de cuvânt ai celor două ministere de externe.

Întâlnirea dintre ministrul rus de Externe Serghei Lavrov şi omologul său ucrainean Dmytro Kuleba a fost intermediată de ministrul turc de externe Mevlut Cavusoglu.

Delegaţii de la Kiev şi Moscova s-au mai întâlnit pentru negocieri, în mai multe rânduri, în Belarus, însă este pentru prima oară când Rusia trimite un ministru la negocieri.

Dmytro Kuleba a sosit miercuri în Antalia ”la negocieri în vederea unei încetări a ostilităţilor şi sfârşitul războiului Rusiei împotriva Ucrainei”, a anunţat pe Twitter, un purtător de cuvânt al Ministerului ucrainean de Externe.

Anterior întâlnirii, Dmytro Kuleba a declarat că are aşteptări ”limitate” de la această întâlnire, deoarece Rusia îşi continuă campania bombardamentelor brutale şi asedierea marilor oraşe. El a declarat că succesul negocierilor depinde de ”instrucţiunile şi directvele date lui Lavrov de Kremlin”.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.