Cătălin Drulă pune „punctul pe i”: „Patru luni cu Sorin Grindeanu la Transporturi ne-au costat deja peste 187 de milioane de euro!”

Share:
Liderul USR, Cătălin Drulă, susține că „patru luni cu Sorin Grindeanu la Transporturi ne-au costat deja peste 187 de milioane de euro”.
„Incompetența acestei guvernări a nătângilor lovește zilnic în șansele României de dezvoltare.
CNAIR a anulat licitația pentru Lotul 2 al autostrăzii Lugoj-Deva. Ceea ce înseamnă că Sorin Grindeanu aruncă la gunoi peste 187 de milioane de euro din PNRR. Șansele pentru finalizarea până în 2026 a celor 9km lipsă din A1 (zona “tunelurilor urșilor” la Holdea) scad către zero.
Reușisem, în 2021, cu mari eforturi să deblochez această licitație, dar indolența lui Sorin Grindeanu pune cruce acestui proiect.
Spre amintire:
 În 2013, penelistul Relu Fenechiu a contractat sectorul fără acord de mediu;
 În 2017, pesedistul Răzvan Cuc a reziliat abuziv contractul;
 În 2019, tot Cuc a relansat licitația cu o documentație incompletă;
 Pentru abuzurile lui Cuc, statul român a plătit despăgubiri de 230 milioane de lei;
 În 2021, după eforturi uriașe, am reușit să deblocăm licitația. 6 constructori se înscriseseră;
 În 2022, pesedistul Sorin Grindeanu a dat licitația de gard, pentru că a răspuns în batjocură la clarificările cerute de constructori. A rămas un singur ofertant, iar documentația tehnică a acestuia nu este conformă.
Întregul calendar din PNRR pentru Lugoj – Deva Lotul 2 este în aer. E vorba de un lot complicat cu tuneluri în lungime de 2km, durata contractuală 4 ani. Relicitarea proiectului va face aproape imposibilă respectarea termenului de 2026 pentru folosirea banilor din PNRR.
Patru luni cu Sorin Grindeanu la Transporturi ne-au costat deja peste 187 de milioane de euro. Că ratează șansa de dezvoltare a unei generații este neprețuit”, a precizat, pe pagina de Facebook, liderul interimar al USR, Cătălin Drulă.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.