Marcel Ciolacu, vești bune pentru români: Ordonanţa privind preţurile la energie va intra în şedinţa de guvern de miercuri!

Share:

Marcel Ciolacu a spus că Ordonanţa cu prevederile privind preţurile la energie va intra în şedinţa de guvern de miercuri.

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a declarat, luni, după o discuţie cu liderii coaliţiei, că Ordonanţa cu prevederile privind preţurile la energie va intra în şedinţa de guvern de miercuri, în forma propusă de Ministerul Energiei şi de premier. Întrebat dacă este vorba de o lege a plafonării, fără compensare, pentru un an de zile, Marcel Ciolacu a răspuns că este şi cu compensare şi că se aplică şi pentru gaze şi pentru energia electrică.

”Am avut o discuţie şi pe legea offshore şi pe legile siguranţei naţionale, ne-am prezentat fiecare propunerile, inclusiv pe ordonanţa pe energie şi o să mai fie o şedinţă a coaliţiei, miercuri, la Parlament, după şedinţa de Guvern”, a spus liderul PSD.

Marcel Ciolacu a spus că Ordonanţa cu prevederile privind preţurile la energie va intra în şedinţa de guvern de miercuri, în forma propusă de Ministerul Energiei şi de premier.

Întrebat dacă este vorba de o lege a plafonării, fără compensare, pentru un an de zile, Marcel Ciolacu a răspuns că este şi cu compensare şi că se aplică şi pentru gaze şi pentru energia electrică.

”Amândouă, şi rămân în parametrii 0.68, 0.8, 1 leu şi la energie şi la gaze 0.31 şi parcă 0.37”, a spus preşedintele PSD.

Despre preţul la carburant, Marcel Ciolacu a afirmat că ”este o decizie care va fi luată în interiorul coaliţiei”. ”O să fie discuţii miercuri”, a afirmat Ciolacu.

Întrebat dacă o variantă este reducerea TVA, Ciolacu a spus că depinde pe ce pailer, ca să fie şi eficientă. ”Vedem, totuşi, o stabilizare la preţul petrolului şi sunt ferm convins că, după ce trece această emoţie, vom putea lua cele mai eficiente măsuri”, a mai spus el.

El a precizat: ”Important este să dăm ordonanţa pe energie miercuri şi să închidem acest capitol predictibil pe tot acest an şi pe urmă să intrăm încet încet pe lanţul de efecte care au dus la scumpirea energiei”.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.