Papa Francisc condamnă dur războiul din Ucraina

Papa Francisc a cerut duminică încheierea „masacrului” din Ucraina, invadată de trupe militare ruseşti începând din 24 februarie, şi a declarat că „nu există nicio justificare pentru atacurile comise asupra civililor”.

Exprimându-se cu ocazia slujbei sale duminicale Angelus, Papa Francisc a spus că oraşul Mariupol, un port strategic al Ucrainei de la Marea Azov, „a devenit un oraş-martir în războiul atroce care este pe cale să devasteze Ucraina”.

Acest oraş ucrainean, asediat de mai multe zile, continuă să fie bombardat de forţele militare ruse. Locuitorii săi se confruntă cu o penurie de alimente şi sunt privaţi de accesul la apă, gaze, electricitate şi comunicaţii.

„În faţa barbariei ce constă în uciderea unor copii, unor nevinovaţi, unor civili lipsiţi de apărare, nu există niciun motiv strategic. Agresiunea armată inacceptabilă trebuie pur şi simplu să se oprească, înainte să nu transforme oraşele în cimitire”, a declarat suveranul pontif, scrie Reuters.

Lansând un apel la negocieri şi la implementarea eficientă a unor coridoare umanitare, liderul de la Vatican a continuat astfel: „În numele lui Dumnezeu, vă cer să opriţi acest masacru!”.

Suveranul pontif s-a rugat apoi pentru pace, adăugând că „Dumnezeu este doar un Dumnezeu al păcii, nu un Dumnezeu al războiului, iar cei care susţin violenţa Îi dezonorează numele”.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.