Violeta Alexandru (Forța Dreptei): Moțiunea simplă împotriva ministrului Predoiu mi-a arătat o ură viscerală a ministrului și a PNL împotriva USR/a Opoziției în general!

Deputatul Violeta Alexandru (Forța Dreptei) susține că moțiunea simplă împotriva Ministrului Justiției, Predoiu mi-a arătat o armonie deplină PSD – PNL și o ură viscerală a Ministrului și a PNL împotriva USR/a Opoziției în general. 
„Dacă tot s-a depus, era – nu era momentul, spun că moțiunea simplă împotriva Ministrului Justiției, Predoiu mi-a arătat o armonie deplină PSD – PNL și o ură viscerală a Ministrului și a PNL împotriva USR/a Opoziției în general. Pentru îndrăzneala de a avea alte opinii. Ceva nu este în regulă cu democrația din România, acum și pe termen mediu. Va trebui să ne unim forțele.
Ministrul Predoiu s-a pregătit pentru răspunsul la moțiune. A investit ceva timp și energie. S-or fi acumulat multe acolo astfel că Ministrul și-a concentrat multă energie în a ataca USR/pe colegii mei din Forța Dreptei. Pe gustul parlamentarilor PNL care, cu foarte puține excepții, aplaudau de zor. Totuși, sper că încă mai are Opoziția dreptul să depună moțiuni, prilej pentru Parlament să ceară explicații Executivului.
Mă îndoiesc că PNL ar fi avut aceeași satisfacție dacă ar fi fost atacat PSD. Partidul parcă și-a pierdut busola politică sub Cîțu, are satisfacții mărunte și neinspirate politic, frustrări pornite din orgolii, simte nevoia să pună la punct pe oricine altcineva mai puțin PSD. Tot episodul din această seară din Parlament, prin tonalitate, mi s-a părut o nouă palmă din partea actualului PNL pe obrazul celor care au sperat, în mod legitim, ca România să fie condusă de o coaliție de dreapta.
Satisfacția pe care a avut-o PNL astăzi, de fapt, îmi arată că se simte bine cu PSD. Noroc că nu suntem toți la fel în politică. Am să vă rog să nu îmi trimiteți exemple de PNLiști care critică PSD. Fac diferența între curaj și fățărnicie. Nu merge și cu dușmanul dezvoltării României și simulând că îl critici.
Bănuiesc că dacă mai era o speranță în USR că s-ar reface, la un moment dat, colaborarea cu PNL (am privit, oricum, cu uimire declarațiile unor lideri USR care vorbeau, până de curând, despre recuperarea colaborării cu o o parte din PNL) ca soluție pentru așteptările electoratului de dreapta, în această seară s-au lămurit. Să se uite bine la majoritatea din PNL și la direcția pe care a luat-o acesta. Un studiu de caz pe Sectorul 3 din București unde chiar Cițu este Președinte de organizație la PNL, nu ar strica.
Pentru mine devine din ce în ce mai clar că vom avea de ales între partidele – sistem, PSD și PNL, cele care, ușor-ușor, vor monopoliza peisajul pentru că au acces la resurse imense, cele care au ajuns să fie deranjate de orice persoană care are altă părere decât a lor și care vor lua măsuri în consecință, VS. o variantă de guvernare corectă, curată democratic, decentă, dispusă să nu închidă ochii la compromisuri. Există deja variantă la actuala Coaliție.
Cât privește fondul moțiunii, las specialiștii în problema desființării SIIJ (după unii, nefiind chiar o desființare) să se pronunțe.
PS Ca idee, la o intervenție a Opoziției în plen, PSDiștii bruiau din bănci, moment la care Ministrul le face pesediștilor un semn binevoitor cerându-le să facă liniște. Armonie. Opinia mea este că acest lucru, spatele oferit de PSD, i-a și dat curaj Ministrului să ridice tonul în plen și să atace, vizibil nervos, Opoziția. Pe cei cu care, la nivel de principii, ar trebui să rezoneze. Eu mi-l aminteam altfel dar, din ce am văzut astăzi, cu PSD alături se simte puternic. Greșește”, a precizat, pe pagina de Facebook, deputatul Violeta Alexandu (Forța Dreptei).
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.