Volodimir Zelenski vrea un embargo comercial complet împotriva Rusiei

Share:

Volodimir Zelenski a spus că alte ţări care se învecinează cu Rusia ar trebui să se gândească la ”capacităţile lor independente de apărare” în afara NATO.

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a afirmat, marţi, în cadrul videoconferinţei cu liderii Forţei expediţionare comune (JEF), condusă de Marea Britanie, că unii membri NATO sunt ”hipnotizaţi de agresiunea rusă”. De aceea, Ucraina se bazează mai degrabă pe sprijinul partenerilor internaţionali, decât pe cel al alianţei NATO. De asemenea, el a solicitat un embargo comercial complet şi a precizat că armamentul livrat de statele occidentale este folosit în 20 de ore, conform BBC.

„Desigur, Ucraina nu este membră NATO, înţelegem asta. Am auzit de mulţi ani despre uşile deschise, dar am auzit şi că nu putem intra pe acele uşi”, a precizat Zelenski, referindu-se la politica porţilor deschise.

El a spus că alte ţări care se învecinează cu Rusia ar trebui să se gândească la ”capacităţile lor independente de apărare” în afara NATO.

”Cantitatea pe care o primim pe săptămână este folosită de obicei de noi în 20 de ore”, a adăugat el, făcând referire la furnizarea de provizii din Marea Britanie şi alte state, care se epuizează rapid.

Drept urmare, echipamentul rusesc capturat şi echipamentul vechi din era sovietică au fost puse în funcţiune, a spus el.

Şeful statului ucrainean a salutat sancţiunile occidentale, dar a spus că nu sunt suficiente pentru a pune capăt agresiunii ruse şi a cerut un embargo comercial complet.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.