Maria Grapini va participa la Festivalul Primăverii „Dor de primăvară, dor de Eminescu” de la Coștei (Serbia). Europarlamentarul umanist va fi în juriul internațional al Festivalului!

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

“Eminescu este unic în lume și merită respectul fiecărei generații în parte! În ziua în care vom uita de Eminescu, vom uita de țară! Lui Eminescu trebuie să-i aducem un uriaș omagiu în fiecare zi, iar vasta sa operă trebuie predată în școli”, a precizat, cu fiecare ocazie, europarlamentarul umanist, Maria Grapini.
Potrivit Mariei Grapini, pe Mihai Eminescu l-a entuziasmat, întotdeauna, iubirea de patrie, dragostea faţă de popor al cărui fiu era, dând dovadă de un profund patriotism şi de o mare dragoste de ţară.
În acest context, eurodeputatul Maria Grapini, membru în Grupul S&D, va participa duminică, alături de românii din Serbia, la Festivalul Primăverii „Dor de primăvară, dor de Eminescu” de la Coștei, o amplă manifestare culturală, artistică și educativă, la nivel de comunitate românească.
Mai mult, europarlamentarul umanist va face parte din juriul internațional, împreună cu alte șase personalități din lumea muzicii, culturii și artei. Soliștii vocali la cele trei categorii (I – IV, V-VIII și liceu) vor fi acompaniați de orchestra Festivalului Primăverii „Dor de primăvară, dor de Eminescu“, condusă de inegalabilul Ilie Vinu.
Pe lângă dragostea pe care o poartă poeziilor Marelui Eminescu, scopul participării europarlamentarului umanist Maria Grapini, la evenimentul de la Coștei, este de a dona un calculator școlii care va câștiga competiția.
Scopul Festivalului îl constituie descoperirea și promovarea copiilor și tinerilor talentați cu vârste cuprinse între 4 – 18 ani, dragostea pentru tradiții, obiceiuri, poezie, Eminescu și nu în ultimul rând crearea unor punții de prietenie între copii, școli, societăți şi mediu asociativ. De asemenea, Festivalul este o formă de educație prin muzică, poezie, datini străbune, artă care contribuie la dezvoltarea imaginației și simțului estetic, a bunului gust, respectiv cunoașterea și respectarea valorilor românești autentice, specifice românilor din Serbia.
În cadrul manifestărilor dedicate primăverii, Asociația Românii Independenți din Serbia și Consiliul Național al Minorității Naționale Române din Serbia va lansată campania privind recensământul populației – „Vorbesc Românește, Sunt Român”.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.