Nicușor Dan anunţă începerea lucrărilor pentru înlocuirea a 11 kilometri de reţea în zona Piaţa Romană – Piaţa Victoriei – Bulevardul Ion Mihalache!

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă începerea lucrărilor pentru înlocuirea a 11 kilometri de reţea în zona Piaţa Romană – Piaţa Victoriei – Bulevardul Ion Mihalache.

Lucrările sunt executate de compania Termoenergetica. În zilele următoare vor fi deschise două noi şantiere pentru lucrări de termoficare, în zonele Pantelimon şi Progresul, a declarat edilul general, într-o înregistrare video postată pe Facebook.

„Am deschis zilele acestea un şantier nou de modernizare a reţelei de termoficare, în zona Piaţa Romană – Piaţa Victoriei – bulevardul Ion Mihalache, unde vom înlocui 11 kilometri de reţea. În zilele următoare vom deschide două noi şantiere pentru lucrări de termoficare, în zonele Pantelimon şi Progresul, de aproximativ 10 km fiecare. Se lucrează de asemenea la 7 km în zona Ferentari, rest dintr-un şantier de 13 km început anul trecut”, a explicat el.

Potrivit edilului şef, tronsonul Piaţa Romană – Piaţa Victoriei – Ion Mihalache asigură energia termică pentru 66 de blocuri, iar lucrările de modernizare vor creşte parametrii de furnizare pentru locuinţele din aceste blocuri, dar şi nivelul presiunii apei în întreaga zonă. Nicuşor Dan a precizat că reţeaua din zonă are o vechime de peste 40 de ani şi a avut foarte multe avarii.

El a subliniat că în timpul lucrărilor nu vor fi afectate traficul şi furnizarea agentului termic.

„Lucrările sunt executate fără întreruperea alimentării cu apă caldă şi căldură, fiindcă folosim conducte provizorii, care permit munca de şantier fără afectarea bucureştenilor racordaţi la sistemul centralizat de termoficare”, a menţionat el.

Nicuşor Dan a oferit asigurări că nu există probleme de ordin financiar în ce priveşte alocările pentru Termoenergetica.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.