Joe Biden, mesaj tranșant pentru poporul rus: Vladimir Putin nu poate rămâne la putere!

Joe Biden a transmis un mesaj pentru țările din Europa, dar și pentru poporul rus, la finalul vizitei sale în Varșovia.

Joe Biden a reiterat faptul că NATO a încercat luni de zile să împiedice declanșarea războiului din Ucraina, dar că Vladimir Putin nu a fost dispus să facă nicio înțelegere.

„Am ieșit din nou în marea bătălie pentru libertate, o bătălie între democrație și autocrație, între libertate și represiune… În această bătălie, trebuie să fim cu ochii limpezi. Această bătălie nu va fi câștigată în zile sau luni. Trebuie să ne pregătim pentru o luptă îndelungată”.

„Rusia a strangulat democrația și a găsit să facă asta nu numai acasă, ci și în altă parte. Putin vrea să spună că nu a invadat Ucraina, dar e o minciună. Zelenski e evreu, iar Putin are îndrăzneala să spună contrariul. Haideți să avem dreptate din nou. Haideți să punem puterile democrației în acțiune. Testul acestui moment e destul dintotdeauna. Putin spune că NATO încearcă să destabilizeze Rusia. Nu e nicio urmă de adevăr. SUA și NATO au lucrat luni de zile pentru a face Rusia să nu pornească acest războoi. Noi am încercat să clădim încredere în toate părțile. Putin a demostrat că nu e dispus să facă nicio înțelegere apelând la minciuni.

Știu că nu ne-ați crezut atunci când am spus că vor trece cu tancurile în Ucraina. Putin a spus în mod repetat că nu va trimite trupele acolo. Nu e altceva decât o provocare pentru dreptul internațional. Costuri mari. Sunt singurul lucru pe care îl va reuși Rusia după acest război. Au accesul interzis la fonduri din întreaga lume. Interzicem importurile din Rusia, am sancționat mai mult de 400 de oficiali ruși și oligarhi, care au avut câștiguri enorme de pe urma corpuției. era a 11-a mare economie mare în urma acestei invazii. În curând nu va mai fi nici printre primele 20 de economii din lume. Aceste sancțiuni economice au scopul de a slăbi Rusia. Vor afecta capacitatea ei de a hrăni armata, doar Vladimir Putin este vinovat pentru acest lucru”.

Liderul SUA a transmis din nou că NATO e pregătit să apere fiecare stat membru, în cazul unui atac pornit de ruși.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.